П`ятниця, 29.03.2024, 17:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Ков'язький навчально-виховний комплекс
(загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів –дошкільний навчальний заклад)
Валківської районної ради Харківської області

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 126
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Грудень » 31 » Звіт про роботу учнівського самоврядування за 2016 – 2017 н. р. за І семестр
11:35
Звіт про роботу учнівського самоврядування за 2016 – 2017 н. р. за І семестр

Звіт про роботу

учнівського самоврядування

Ков’язького НВК Валківської районної ради Харківської області

за 2016 – 2017 н. р. за І семестр

 

Організація дитячого самоврядування в Ков’язькому НВК у 2016-2017 навчальному році планується відповідно до нормативно-правової бази, зазначеної в державних документах, згідно з планом роботи навчального закладу.

На засіданні шкільного учнівського самоврядування у вересні 2016 року був оновлений склад парламенту,  президентом школи залишилася  учениця 9 - Б класу Одокієнко Юлія,  замісником президента стала учениця 9-А класу Куплевацька Анастасія.

Вищий орган учнівського самоврядування – парламент, що координує усі напрямки навчально – виховного процесу (його склад) :

  • центр навчання і творчості – керівник центру ШЕВЧЕНКО СВІТЛАНА, члени центру – СЕМЕНЕНКО РОМАН, ВРЕМЕНКО ВІТАЛІЙ, БУРЯК ЛІЗА; центр  дисципліни і порядку – керівник центру ТРОХИМЕНКО МАРІЯ, члени центру -  НАЗАРЬКО ЮЛІЯ, ПЕРЕСАДА ОЛЕКСАНДР, КОЗИНЕЦЬ ЯНА;
  • центр роботи з молодшими школярами – керівник центру САВЧЕНКО ТЕТЯНА, члени центру – НЕХАЙ АНЖЕЛА, ДЕРКАЧ АНАСТАСІЯ, БОЛТИНКОВА ЯНА;
  • центр культури і відпочинку  - керівник центру НАРІЖНИЙ БОГДАН, члени центру – КОСЕНКО ЮЛІЯ, БАЛАБАН БОГДАН, КОБА ІЛОНА;
  • центр туризму і спорту – САЛАЩЕНКО ДМИТРО, члени центру  -  ТКАЧЕНКО АНАСТАСІЯ, ОФІЙ НАДІЯ, БРИЛЬ ДЕНИС;
  • центр преси і інформації – керівник центру  ЯНКОВСЬКА ЛЮДМИЛА, члени центру ЛОГОХА ВЛАДИСЛАВА, БРОНИЦЬКА АЛЬОНА, ОРТИНСЬКА ДАША

Парламент  коригує  діяльність  Ради  міністрів та  співпрацює  з  клубом  « Веселка»  (5-11 класи), та клубом для молодших школярів «Котигорошко» (1 – 4 класи).

Клуб « Веселка» очолює президент  - Наріжний Богдан, та міністри класних клубних об’єднань (їхній склад):

  • Данильченко Дарія 5 клас - ККО « Лідер»;
  • Барбалат Сергій 6 клас – ККО «Барвінок»;
  • Панченко Альона 7 клас – ККО «Прометей»;
  • Коба Ілона 8 клас – ККО «Дружба»;
  • Куплевацька Анастасія 9 –А клас – ККО «Калинонька»;
  • Бабенко Анастасія  9 – Б клас  - ККО «Родослав»;
  • Шевчено Світлана 11 клас – ККО « Чайка».

Клуб « Котигорошко» очолює президент  - Палун Микита, та міністри класних клубних об’єднань (Їхній склад):

     Сагай Вероніка 2 клас – ККО «Мальви»;

Коденко Вікторія 3 клас  -  ККО  «Промінець»;

     Боброва Анастасія 4 клас  - ККО  «Капітошка».

Оновлений склад і волонтерського штабу – його очолює 

п\п

Прізвище, імя учня

Клас

 

Напрямок роботи

1

Захаров Олександр

 

11

Командир волонтерського загону

2

Принцевська Зінаїда

11

Замісник командира

Розповсюдження знань про права людини

3

Задніпрянський Богдан

Вокзальний Максим

6

Надання допомоги людям похилого віку

4

Попова Анастасія, Клочко Катерина

5

Профілактика негативних явищ серед дітей та молоді

5

Войтенко Даша,

Нехай Анжела

8

Організація незахищених категорій дітей та молоді.

6

Мазуріна Катя

9-Б

Підтримка молодших школярів, поширення знань про волонтерський рух

7

Онищенко Валерія

 

9-Б

Підтримка молодших школярів

8

Коденко Яна

8

Організація охорони навколишнього середовища

9

Войтенко Дарія

8

Допомога людям, які опинились в складних життєвих обставинах

10

Офій Надія, Ткаченко Анастасія

9-А

Участь у проведенні соціальних опитувань

11

Цибань Ірина, 

Потикун Марія

 

7

Випуск газет і листівок

Також був затверджений  план роботи шкільного самоврядування згідно якого ми  працюємо  протягом учбового 2016/2017 навчального року

Діяльність учнівського самоврядування за І семестр здійснювалася  за чітко складеним планом. На засіданні  вирішувались питання підготовки до свят, обговорення рейд перевірок,  безпосередньо питання, пов’язані з роботою центрів

Парламент  добре розуміє своє завдання та мету роботи в комісіях. Перш за все увага була акцентована на те, що потрібно згуртувати колектив.

Учні, які входять до складу парламенту, набули вже деякого досвіду в плануванні.  Вміння планувати та організовувати роботу шкільного колективу показали: Одокієнко Юлія, Куплевацька Анастасія, Савченко Тетяна, Салащенко Дмитро.

Метою самоврядування є спільна колективна творча справа, яка об’єднує навколо себе максимальну кількість учасників, дає можливість кожному спробувати свої сили, розкрити здібності і можливості. Робота центрів направлена саме в таке русло:

Центр навчання і творчості: сприяє організації взаємодопомоги у навчанні учнів, допомагає вчителям - у проведені предметних тижнів, олімпіад, конкурсів. До Дня Учителя було організовано і проведено день учнівського самоврядування. Члени центру здійснили рейди перевірки, щодо збереження підручників учнями школи.

Центр дисципліни і порядку здійснює організацію чергування учнів по школі, учні 8-11 класів здійснюють контроль за дисципліною, поведінкою учнів та відвідуванням уроків. Проводяться рейди-перевірки «Шкільна форма», «По дзвінку на уроки». Старший черговий звітує на загальношкільній лінійці для учнів 5-11 класів і передає чергування. Центр допомагає організовувати прибирання території пришкільного парку, території пам’ятника.

Центр роботи з молодшими школярами організовував дозвілля учнів на перервах : рухливі ігри, музичні перерви та фізкульт хвилинки. Члени центру брали участь у загальношкільних заходах, які проводилися у рамках діяльності клубу «Котигорошко», старт подорож – гри по місту «Веселад». Відкриті виховні заходи 1-4 класів: 4 клас – ККО «Капітошка» - Новий рік.

Центр спорту і туризму протягом навчального року пропагував серед учнів здоровий спосіб життя, залучав до участі у спортивних та туристичних змаганнях, які проводилися у школі. Своє уміння та навички учні добре показали і в районних змаганнях в різних видах спорту. Також брали активну участь у спортивно - хореографічному заході присвяченому «Молодь за здоровий спосіб життя», а особливо виступ агітбригади 9-А класу.

Центр культури і відпочинку активно працював протягом навчального року. Під керівництвом  центру проводилися всі культурно – відпочивальні заходи в НВК, починаючи від першого дзвоника і закінчуючи  Новим роком. Центр культури і відпочинку допомагав провести такі заходи:

  • свято «Першого Дзвоника»;
  • урочиста лінійка біля пам’ятника загиблих воїнів в смт. Ков’яги, присвячена визволенню с. Ков’ягивід немецько фашистських загарбників;
  • конкурси тематичних букетів, малюнків на асфальті, присвячені визволенню сел. Ков’яги  від німецько – фашистських  загарбників;
  •  «День Учителя»;
  • Заходи присвячені «Дню захисника вітчизни»;
  •  «Нумо,  дівчата!» (Осінній бал);
  • «Нумо, хлопці!»;
  • Новорічні свята для учнів 1-4 кл., 5-7 кл., 8-11 кл.. та ін.

Центр преси та інформації : висвітлював всі події нашого закладу в газеті « Шкільне життя» один раз на місяць та оформлювали тематичні святкові газети, оголошення, оформляли проведення свят і концертів.

Також працює волонтерський штаб – який на протязі  І семестру  займався такими заходами: вітав мешканців нашого селища: з Днем визволення смт. Ков’яги від німецьких окупантів, з Днем Учителя.  Проведено акцію «Червона стрічка». Зупинимо розповсюдження ВІЛ інфекції та СНІДу.  Дитяче самоврядування було ініціатором та організатором проведення  Акції «допоможи солдату земляку», благодійної  акцій «Лист – воїну АТО».  Нашими волонтерами  ведеться збір інформації для шкільного музею.

Також на протязі  І семестру 2016 – 2017 н. р.  кожного тижня проводились тематичні та робочі лінійки. Тематичні були спрямовані на формування свідомої поведінки школярів, профілактику наркоманії, алкоголізму та тютюнопаління, запобігання нещасних випадків та попередження правопорушень, а також присвячувалися визначним подіям в житті суспільства.

Приділялося багато уваги організації дозвілля та відпочинку школярів у позаурочний час. Проводилися тематичні музичні вечори та різноманітні заходи

Самоврядування – це реальний безперервний процес залучення учнів до суспільних справ. Учнівське самоврядування робить життя школи змістовним, насиченим, цікавим. Маючи діючу модель учнівського самоврядування, наша школа, не тільки дає знання, а й виховує людину в дусі патріотизму, вчить добру, порядності. Діти вчаться відчувати відповідальність, проявляти ініціативу, допомагати один одному.

Учнівське самоврядування в І семестрі 2016-2017 н. р. спрацювало на достатньому рівні,  та ще є недоліки. Найголовніше завдання на наступний семестр полягає в тому, щоб робота учнівського самоврядування була направлена так, щоб від рівня, коли рішення приймається з ініціативи дорослих разом із дітьми до того рівня коли рішення, що приймаються з ініціативи дітей під керівництвом дорослих.

Коли ініціатива належить дітям, вони беруть активну участь у процесі прийняття рішень, але під керівництвом дорослих. Лише через особисту участь вони можуть розвинути власні здібності і навички, сформувати життєві цілі самоствердитись і самореалізуватись, а допомогти їм – завдання всього педагогічного колективу.

 

Педагог – організатор                                               О.В.Балабан

Категорія: Шкільне самоврядування | Переглядів: 2336 | Додав: Вадим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz