П`ятниця, 26.04.2024, 12:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Ков'язький навчально-виховний комплекс
(загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів –дошкільний навчальний заклад)
Валківської районної ради Харківської області

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 126
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 12 » Про призначення відповідальної особи за зняття проби з готових страв
14:07
Про призначення відповідальної особи за зняття проби з готових страв

Ков’язький навчально-виховний комплекс

(загальноосвітня школа І-ІІІ  ступенів – дошкільний навчальний заклад)

Валківської районної ради Харківської області

 

Н А К А З

03.09.2013                                           Ков’яги                                                        №135

 

 

Про призначення відповідальної

особи за зняття проби з готових страв

 

            На виконання наказу Міністерства охорони здоров’я україни, Міністерства освіти і науки України «Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 р.  № 242/329 та Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних та оздоровчих закладах, затвердженої наказом  Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 р., з метою оцінки готових страв перед їх видачею з харчоблоку

 

НАКАЗУЮ:

1. Призначити відповідальною особою за зняття проби з готових страв медичну сестру – Гончаренко Тетяну Павлівну.

2. У разі відсутності вищеназначеної особи дозволити знімати проби Косюк Л.С.– дошкільний підрозділ, Данильченко Ю.О.– шкільний підрозділ.

3. Відповідальній особі за зняття проби (Гончаренко Т.П.):

3.1. Знімати пробу з готових страв безпосередньо з казана за 30 хв. до видачі їжі після рівномірного перемішування страви в об’ємі не більше однієї порції відповідно до переліку страв, які наведено в меню-розкладці, і за тією температури, за якої вживається страва.

Щоденно

3.2. Визначити фактичний вихід страв, їх температуру, смакові якості, консистенцію, запах.

Щоденно

3.3. Оцінювати кожну частину страви за такими критеріями: готовність, форма нарізки, відповідність рецептурі (наявність складових частин страви, у тому числі моркви, цибулі тощо, у котлетах – хліба), наявність сторонніх домішок (погано перебрана крупа, погано почищені овочі тощо).

               Щоденно

3.4. Здійснювати оцінку тільки ваги порції продуктів промислового виробництва – сосисок, твердих сирів, кондитерських виробів (цукерок, вафель, печива тощо), хліба, масла вершкового, фруктів, ягід. Зняттю проби ці продукти не підлягають.

               Щоденно

3.5. Вносити результати зняття проби до Журналу бракеражу готової продукції під особистий підпис щодо можливості реалізації кожної страви окремо.

Щоденно

4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

 

Директор                             Н.Г.Шаповал

 

Категорія: Накази | Переглядів: 1550 | Додав: koviahy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz